Powerpoint

 

Hoe voeg ik het youtube filmpje in Powerpoint? | Proovy

Op Proovy vind je gemakkelijk filmpjes voor in je presentatie. Maar hoe voeg je deze filmpjes aan je Powerpoint presentatie toe? Op deze pagina lees je alles over het toevoegen van een youtube filmpje in Powerpoint.

Powerpoint

Met meest populaire programma voor het maken van presentaties is Microsoft Powerpoint. Je kunt een filmpje op diverse manieren toevoegen aan je presentatie. De manier waarop je een youtube filmpje in Powerpoint invoegt is afhankelijk van je Powerpoint versie. Voor Powerpoint 2003 werkt het bijvoorbeeld anders dan Powerpoint 2010. Op deze pagina zal voor zoveel mogelijk verschillende powerpoint  versies een handleiding gegeven worden hoe je een youtube filmpje van Proovy invoegt in je powerpoint presentatie.

Powerpoint 2010:

Het insluiten van een youtube filmpje in Powerpoint 2010 is vrij eenvoudig. Je kunt ervoor kiezen het youtube filmpje direct in te sluiten door middel van de functie ‘video from website’. Je hebt dan internet nodig voor het afspelen van het filmpje. Wil je het filmpje ook offline kunnen afspelen? Download dan eerst het filmpje van Proovy en voeg deze als videobestand toe aan je presentatie. Het verschil tussen invoegen en insluiten leest u hier. Een handleiding voor het downloaden van een youtube filmpje van Proovy vind je hier. Hier volgt de handleiding voor het insluiten van een youtube filmpje in Powerpoint 2010:

Powerpoint 2011 for Mac:

In powerpoint voor mac 2011 is het niet mogelijk een youtube video te embedden zonder de video eerst te downloaden. Een handleiding voor het downloaden van de filmpjes van Proovy te vinden in de pagina downloaden.

Een handleiding voor het invoegen van een gedownload filmpje in powerpoint voor Mac:

Powerpoint 2007:

De beste manier om een youtube filmpje toe te voegen aan powerpoint 2007 is om deze in te sluiten (embedden). De volgende tutorial laat zien hoe je dit gemakkelijk doet:

Powerpoint 2003:

In powerpoint 2003 is het alleen mogelijk .avi video’s in te voegen. Hierdoor laten we in onderstaande video zien hoe je een video embed (insluit) in powerpoint. Je hoeft dan tijdens je presentatie alleen op ‘play’ te klikken om de video af te spelen!

 Reageer

(required)

(required)