Invoegen

 

Hoe voeg ik het filmpje toe aan mijn presentatie?

Met Proovy vindt je gemakkelijk filmpjes voor in je presentatie. Maar hoe zet je het filmpje in powerpoint, prezi of keynote? Op deze pagina leer je hoe je een Proovy filmpje embed in je presentatie. Klik op onderstaande links om te zien hoe je een filmpje invoegt in je powerpoint, prezi of keynote presentatie. Het invoegen van filmpjes voor in in je presentatie wordt voor verschillende programma’s uitgelegd.

Proovy filmpje in Powerpoint

Lees hier hoe je een filmpje in powerpoint invoegt

Proovy filmpje in Prezi

Lees hier hoe je een filmpje in prezi presentatie invoegt

Proovy filmpje in Keynote

Lees hier hoe je een filmpje in keynote invoegt

 

 

Insluiten of invoegen ?!

Hoe krijg ik mijn Proovy filmpje in Powerpoint, Prezi of Keynote? Dit kan door middel van insluiten of invoegen. Insluiten en invoegen zijn twee verschillende dingen. Hier wordt uitgelegd wat het verschil is.

Insluiten

Als je een youtube filmpje insluit in je presentatie heb je internet nodig om het filmpje in de presentatie af te spelen. Bij insluiten download je het filmpje niet naar je computer. Het filmpje blijft op youtube staan en wordt tijdens het afspelen weergegeven in je presentatie. Dit is mogelijk door een code, de zogenaamde embed code die je insluit (of embed) in je presentatie.

  • Het voordeel van insluiten is dat je presentatie klein blijft. Het videobestand staat niet in je presentatie, maar online.
  • Het nadeel van insluiten is de afhankelijkheid van een (goede) internet verbinding. Als je een presentatie afspeelt op een plaats zonder internet of met een gebrekkige internet connectie kan het filmpje haperen of helemaal niet afspelen. In dat geval kun je er beter voor kiezen het filmpje eerst te downloaden en in te voegen in je presentatie.
Invoegen

Bij het invoegen van een youtube filmpje in je presentatie download je het filmpje eerst naar je computer. Op de pagina ‘downloaden‘ staat uitgebreid uitgelegd hoe je het filmpje download naar je computer om het vervolgens in te kunnen voegen in je presentatie.

  • Het voordeel van invoegen is dat je je presentatie met bijbehorende filmpjes offline kunt afspelen
  • Het nadeel van invoegen is dat je presentatie erg groot wordt, vooral als je meerdere filmpjes in je presentatie hebt ingevoegd.

Door het invoegen of insluiten krijg je je filmpje in Powerpoint, Prezi of Keynote. Een overzicht van de verschillende filmpjes voor in je presentatie vind je hier.

 Reageer

(required)

(required)